De herfst begin officieel op 21 september. Als ik zelf aan de herfst denk, denk ik gelijk aan de heerlijke pompoenen die weer overal verkrijgbaar zijn.
Nieuwsgierig naar de verschillende pompoensoorten? Kijk dan snel bij de Kooktip “Pompoen”.
Daar kun je lezen welke pompoensoorten je waarvoor kunt gebruiken.
Inspiratie nodig voor een herfst menu ? Wij hebben voor u enkele leuke recepten uitgewerkt.
Paddenstoelensoep
Meestal kiezen we snel en simpel voor een champignonsoep. Maar voor een speciale gelegenheid en zeker in het herfstseizoen is het juist leuk om voor Paddensoepensoep te kiezen.
In deze soep gebruiken wij juist alle soorten paddenstoelen behalve de traditionele witte champignon.
Bruschetta met Pompoen
De pompoen wordt het meest gebruikt voor de soep of als groentes. Daarom juist dit recept waarin wij de pompoen grillen en geserveerd kan worden op een bruschetta. Erg lekker als borrelhapjes voor het diner. Of juist als tussengerechtje.
Sukadelapjes met bockbier
ukadelapjes kun je op zoveel verschillende manieren klaar maken. Ik vind het zelf dan ook leuk om juist in de herfst een variatie te maken met herfstbock. Weet jij trouwens het verschil tussen lentebock en herfstbock? De lente, lentebock is fris en fruitig met een lichte kleur. De herfst, herfstbock is zwaarder, donkerder en vaak veel zoeter van smaak.
Herfsttoetje met stroopwafel en stoofpeertjes
Stroopwafel en stoofpeertjes zijn een heerlijke combinatie voor een verrukkelijk toetje.
Dit toetje is in een handomdraai gemaakt. En zeker niet onbelangrijk. Het toetje kun je ook nog heel makkelijk eerder maken. Zo heb je de avond zelf meer tijd over om aan tafel te zitten.
Thee
De avond afsluiten met een heerlijk bijpassende herfstthee? Probeer dan de nieuwste thee “Rooibos peperkoek”. Laat je verrassen door deze heerlijke melange van hennepzaad en dadels, afgerond met een exotische aroma compositie van vanille en amandel-kaneel. Deze thee melange is gluten, lactose en cafeïne vrij. Ideaal dus om de avond mee af te sluiten.