Stoofperen en stroopwafel een mooie combinatie voor een herfstmenu.
Ingrediënten voor het maken van een heerlijk toetje met stoofperen en stroopwafel.
6 toetjes (afhankelijk van de inhoud van de glaasjes)
- een pak verse stroopwafels
- 250 g mascarpone
- 250 ml slagroom
- 1 zakje vanilkesuiker (8 gram)
- een pot met stoofpeertjes
- speculaaskruiden
Bereidingswijze:
Snijd de stroopwafels tot grove kruimels. Klop de verse slagroom, zakje vanillesuiker stijf. Meng er de mascarpone doorheen met een spatel.
Zorg ervoor dat de massa luchtig blijft.
Laat de stoofpeertjes uitlekken, snijd deze eventueel in stukjes en breng de stoofpeertjes op smaak met speculaaskruiden.
Neem een glaasje en vul het glaasje met de laagjes. Begin op de bodem met een laagje kruimels. Als tweede laag neem je de mascarpone mengsel. Vervolgens een laagje peertjes. Dan weer een dun laagje mascarpone mengsel. Maak het af met een laagje stroopwafel kruimels of zoals op de foto met een mini stroopwafel.