De lekkerste paddenstoelensoep maak je met gemengde paddenstoelen. Hierbij een heerlijke recept.

Ingrediënten voor het maken van een heerlijke paddenstoelensoep
- 400 gram gemengde paddenstoelen (shiitakes, oesterzwammen, cantharellen, kastanje champignons)
- Rode ui
- 2 teentjes knoflook
- Cretan Mythos
- 100 ml kookroom
- Tijm
- 1 liter groentebouillon
- Peper/zout
- 1 eetlepel Pedro Ximenez-Edik
- Peterselie voor afwerking
Bereidingswijze
Snipper de ui en hak knoflook. Fruit de ui en knoflook circa 3 minuten. Snijd de paddenstoelen in stukken en voeg samen met wat tijm toe aan de pan. Bak ± 10 min. op matig vuur.
Schep ± 1/3 deel uit de pan en bewaar. Bouillon toevoegen en aan de kook brengen. Vuur uitzetten en soep pureren.
Roer kookroom voeg Pedro Ximenez-Edik toe en breng opnieuw aan de kook. Schep als laatste de bewaarde paddenstoelen bij de soep en verwarm nog even mee. In soepkop met verse peterselie bestrooien.

Ediks
Honing
Oud Hollands
Advocaat
Mosterd
Olijfolie
Thee
Geschenken&Kado's