• Slide1

September / oktober de tijd om de pompoenen te oogsten.

Pompoenen zijn er in vele verschillende soorten en maten.


Oranje Hokkaido pompoen.
Oranja Hokkaido Pompoen
Deze pompoen is zoet en zacht van smaak.
Schillen is niet nodig. De ideale pompoen voor de soep, te bakken of in de oven.

Flespompoen

Deze pompoen is zoet en nootachtig van smaak.Flespompoen
De schil van de flespompoen kun je eten. Al heeft deze pompoenschil wel een specifieke smaak.
De flespompoen is een ideale pompoen voor de pompoensoep of te roosteren voor gebruik in een salade.

Kabocha

De Kabocha pompoen is groen van kleur en hierdoor voor veel mensen in de keuken wat onbekend. Deze pompoen zoet
en is vol van smaak. Ik vergelijk hem zelf wel eens met een tamme kastanje.
Deze zoete pompoen is ideaal voor het bereiden van gebak, taarten of een dessert.Kabocha

 

 

Wil je alles weten van pompoenen en wil je ze in het echt zien? Museum Klok & Peel in Asten, organiseert jaarlijks in de herfstvakantie een de pompoendagen. De evenement voor jong en oud.

Kijk voor meer informatie op de website van  Museum Klok & Peel.

 

Vraag, tip of suggestie?

  1. Laat het ons weten! Vul onderstaande formulier in!
  2. (*)
    Ongeldige invoer
  3. (*)
    Ongeldige invoer
  4. (*)
    Ongeldige invoer
  5. Spamcontrole
    Ongeldige invoer

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Volg ons ook op Social Media:

facebook  twitter  pinterest instagram

Contactgegevens

icon-location 

Moorveld 15
5757 PN Liessel

icon-phone

06 - 3038 2494
0493 - 343158

icon-mail

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

KvK: 60584653
BTW: NL 001888404B98
Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp