September / oktober de tijd om de pompoenen te oogsten.
Pompoenen zijn er in vele verschillende soorten en maten.
Oranje Hokkaido pompoen.
Deze pompoen is zoet en zacht van smaak.
Schillen is niet nodig. De ideale pompoen voor de soep, te bakken of in de oven.
Flespompoen
Deze pompoen is zoet en nootachtig van smaak.
De schil van de flespompoen kun je eten. Al heeft deze pompoenschil wel een specifieke smaak.
De flespompoen is een ideale pompoen voor de pompoensoep of te roosteren voor gebruik in een salade.
Kabocha
De Kabocha pompoen is groen van kleur en hierdoor voor veel mensen in de keuken wat onbekend. Deze pompoen zoet
en is vol van smaak. Ik vergelijk hem zelf wel eens met een tamme kastanje.
Deze zoete pompoen is ideaal voor het bereiden van gebak, taarten of een dessert.
Wil je alles weten van pompoenen en wil je ze in het echt zien? Museum Klok & Peel in Asten, organiseert jaarlijks in de herfstvakantie een de pompoendagen. De evenement voor jong en oud.
Kijk voor meer informatie op de website van Museum Klok & Peel.