Herfst, tijd voor pompoensoep
Ingrediënten voor een heerlijke pompoensoep
(4 personen)
- 1 pompoen
- 2 uien
- 1 bolletje knoflook
- 1 flinke scheut Pedro Ximénez-Edik
- 2 theelepeltjes kerriepoeder
- 800 ml kippenbouillon (tablet)
- 3 eetlepels olijfolie Cretan Mythos
Bereidingswijze
Verwijder de zaadjes van de pompoen en snijd de pompoen in blokjes van ± 2 cm.
Snijd de knoflook fijn en snipper de uien.
Doe de olie in de pan en fruit de uien, knoflook en de kerriepoeder.
Voeg de pompoen toe en schep alles goed om in 2 min.
Doe er de kippenbouillon bij en breng het aan de kook. Laat het ± 15 min. koken.
Haal de pan van het vuur en pureer het met de staafmixer tot een egale soep.
Dien het gelijk op met eventueel een beetje room. Of garneer met verse peterselie.