Dit recept is ingestuurd door Petra Verhoeven. Een heerlijk voorgerecht met vijgen.
Ingrediënten voor een heerlijk voorgerecht, vijgen met geitenkaas
Voorgerecht voor 2 personen
- 4 vijgen
- 4 plakjes geitenkaas (bijvoorbeeld Bettine Blanc)
- “Terra Creta” Balsamico azijn
- Sarah’s Honey met walnoten
Voor de garnering
- Handje gemengde sla
- Enkele walnoten
- 3 cherrytomaatjes
Bereidingswijze
Was de vijgen en dep deze droog met keukenpapier. Snijd het bovenste puntje eraf.
Snijd de vijgen kruislings in tot bijna op de schil aan de voet.
Oven voorverwarmen op grillfunctie op 180 graden.
Zet de vijgen op een bakpapier op een ovenplaat. Spray met de balsamico azijn de vijg in.
Bakplaat met vijgen circa 3 minuten in de oven plaatsen. Na 3 minuten de plakjes geitenkaas eroverheen leggen en nogmaals 4 minuten onder de grille de kaas laten smelten tot deze lichtbruin van kleur zijn.
Leg 2 vijgen per portie op een bedje met sla, walnoten en, eventueel in stukjes gesneden, een cherrytomaatje. Als laatste een lepel honing eroverheen laten lopen.