Camembert uit de oven met honing, tijm en walnoten gemaakt in de cheese baker van Boska.
Ingrediënten voor het maken van een camembert uit de oven met honing, tijm en walnoten.
- 1 camembert van goede kwaliteit, op kamertemperatuur
- 2–3 Takjes verse tijm
- 2 eetlepels honing
- 35 g Walnoten, grof gehakt
- Olijfolie
- Peper
- Stokbrood, crackers of pretzels om te dippen
- Optioneel: 1 teentje knoflook
- Optioneel: pijnboompitten
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180°C. Smeer de Cheese Baker in met de olijfolie en leg vervolgens de camembert in het pannetje. Snijd dan een ruitjespatroon in de bovenkant van de camembert.
Optioneel: Snijd de knoflook in plakjes en steek deze in de inkepingen die in de camembert zijn gemaakt.
Smeer de bovenkant van de camembert vervolgens goed in met de honing, strooi hier de tijm en walnoten overheen en besprenkel met een beetje olijfolie.
Plaats de Cheese Baker zonder deksel voor 20 minuten in de oven.
Haal de Cheese Baker uit de oven en bestrooi met wat peper. Houdt de Cheese Baker warm met een theelichtje op het onderstel.
Serveer met stokbrood, crackers of andere dippers.
Variatietip: Voeg voordat de Cheese Baker de oven in gaat extra pijnboompitten toe.
Bron - Boska