Carpaccio het voorgerecht wat iedereen kent. Maar een zalmcarpaccio gecombineerd met asperges is ook een aanrader!
Ingrediënten voor het maken van een heerlijke zalmcarpaccio met asperges
- 500 gram (witte) asperges (niet te dik, anders in de lengte halveren)
- 200 gram gerookte zalm
- ½ zakje gemengde sla
- Parmezaanse kaassnippers
- geroosterde pijnboompitten
Voor de dressing:
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels truffel azijn
- 1 theelepel mierikswortelpuree
- peper en zout
Bereidingswijze
Schil de asperges, snijd ze doormidden en zet ze opzij totdat je ze gaat grillen.
Verdeel de gerookte zalm over de borden.
Doe in het midden een handjevol sla, en strooi er wat parmezaanse kaassnippers overheen.
Verhit een klein scheutje olijfolie in een grillpan en grill hierin de asperges aan beide kanten zodat ze mooie streepjes van het grillen krijgen.
Verdeel de asperges over de borden en doe er de dressing en wat pijnboompitjes overheen.