Door rauwe asperges te wokken krijg je een hele andere smaak dan door asperges te koken.
De dunne schijfjes die je wokt houden een lekkere stevige bite.
Ingrediënten voor een heerlijke salade met witte asperges
- 8 mooie witte asperges (AA)
- 4 flinke plakken Serranoham
- 12 kleine cherrytomaatjes
- 3 lente uitjes
- geroosterde pijnboompitjes
- olijfolie
- peper en zout
voor de dressing:
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel witte wijn azijn
- 5 - 10 basilicum blaadjes (naar smaak)
- peper en zout
Bereidingswijze
Schil de asperges en snij ze in schuine dunne plakjes. Spreid de plakken Serranoham op een bakplaat en zet die ongeveer 10-15 minuten in een oven op 180 graden. Snijd de lente-uitjes fijn en de tomaatjes doormidden. Snijd de basilicum fijn. Maak de dressing. Meng de hierboven genoemde ingrediënten samen. Verdeel de sla over de borden en besprenkel de sla met de dressing.
Verhit olie in een wok en bak hierin de asperges ongeveer 8 tot 10 minuten. Voeg de lente-uitjes toe en bak nog ze nog 2 minuutjes mee. Op smaak brengen met peper en zout. Verdeel de gewokte asperges over de borden en doe er nog wat dressing overheen. Breek de gedroogde ham in stukjes en verdeel deze over de asperge. Voor de garnering neem je de halve tomaatjes en pijnboompitten.