• Slide1

Panzanella is een Italiaanse broodsalade waar je qua ingrediënten flink mee kan variëren. Voor dit recept heb ik zalm genomen. Maar ook gerookte kip of mozzarella is mogelijk.

 134   Panzanella met zalm

 

Ingrediënten voor het maken van een heerlijke Panzanella 

  • 1 focaccia (Italiaans brood) of ciabatta
  • 1 courgette
  • 1 rode ui
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 200 gram gerookte zalm
  • 6 eetlepels olijfolie Terra Creta
  • 1 eetlepel witte wijn Edik
  • 1 teentje knoflook ( uitgeperst)
  • 2 eetlepels kappertjes

 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd het brood in blokjes, verdeel de blokjes over een bakplaat en laat in de oven in ca. 15 minuten knapperig roosteren. Je kunt ook oud brood gebruiken.

Snijd de courgette in plakjes en smeer dun in met olijfolie. Grill de courgetteplakjes in een grillpan. Halveer de ui en snijd hem in hele dunne plakjes. Halveer ook de cherrytomaatjes. Snijd de gerookte zalm in stukjes. Maak een dressing van de olijfolie, witte wijn Edik, knoflook en kappertjes.

Schep het brood met de ui, tomaatjes, gerookte zalm, gegrilde courgette en de verse dille door elkaar. Giet ten slotte de dressing over de salade. Laat een minuutje intrekken en serveer de salade op een kleurrijk zomers bord.

 

knop download dit recept

Vraag, tip of suggestie?

  1. Laat het ons weten! Vul onderstaande formulier in!
  2. (*)
    Ongeldige invoer
  3. (*)
    Ongeldige invoer
  4. (*)
    Ongeldige invoer
  5. Spamcontrole
    Ongeldige invoer

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Volg ons ook op Social Media:

facebook  twitter  pinterest instagram

Contactgegevens

icon-location 

Moorveld 15
5757 PN Liessel

icon-phone

06 - 3038 2494
0493 - 343158

icon-mail

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

KvK: 60584653
BTW: NL 001888404B98
Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp