Panzanella is een Italiaanse broodsalade waar je qua ingrediënten flink mee kan variëren. Voor dit recept heb ik zalm genomen. Maar ook gerookte kip of mozzarella is mogelijk.
Ingrediënten voor het maken van een heerlijke Panzanella
- 1 focaccia (Italiaans brood) of ciabatta
- 1 courgette
- 1 rode ui
- 250 gram cherrytomaatjes
- 200 gram gerookte zalm
- 6 eetlepels olijfolie Terra Creta
- 1 eetlepel witte wijn Edik
- 1 teentje knoflook ( uitgeperst)
- 2 eetlepels kappertjes
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd het brood in blokjes, verdeel de blokjes over een bakplaat en laat in de oven in ca. 15 minuten knapperig roosteren. Je kunt ook oud brood gebruiken.
Snijd de courgette in plakjes en smeer dun in met olijfolie. Grill de courgetteplakjes in een grillpan. Halveer de ui en snijd hem in hele dunne plakjes. Halveer ook de cherrytomaatjes. Snijd de gerookte zalm in stukjes. Maak een dressing van de olijfolie, witte wijn Edik, knoflook en kappertjes.
Schep het brood met de ui, tomaatjes, gerookte zalm, gegrilde courgette en de verse dille door elkaar. Giet ten slotte de dressing over de salade. Laat een minuutje intrekken en serveer de salade op een kleurrijk zomers bord.