Een heerlijke pastasalade met spekjes! Heel eenvoudig te maken en erg lekker!
Ingrediënten voor een heerlijke Pastasalade
(4 personen)
- 300 gram pasta (voorkeur wokkels)
- 4 tomaten
- 100 gram zilveruitjes (zoet/zuur)
- 100 gram augurken (zoet/zuur)
- 4 lente-ui
- 300 gram spekblokjes
- 3 eieren
- Verse dille
Dressing: - 2 tenen knoflook
- 3 eetlepels olijfolie ”Terra Creta“
- 8 eetlepels Dille-Edik
Bereidingswijze
Pasta koken zoals op verpakking staat aangegeven. Let op: voor een pastasalade mag deze niet te gaar zijn! Pasta laten afkoelen.
Spekjes uitbakken en uit laten lekken op keukenpapier. Meng de spekjes met de pasta.
Kook de eieren tot dat ze hard zijn (circa 8 tot 10 minuten). Laten afkoelen.
Snij de zilveruitjes doormidden, de tomaten en augurken in kleine stukjes en de lenteui in fijne ringen. Dit mag onder de pasta met spekjes geroerd worden.
Pers de knoflook fijn en roer dit samen met de olijfolie en Dille-Edik tot een mooie dressing. Naar smaak peper en zout toevoegen. Dressing over de pasta gieten en omroeren.
De afgekoelde eieren pellen en in plakjes snijden. Als laatste de pastasalade versieren met verse dille en eipartjes.