Dit recept is ingestuurd door Wilmie Willemse. Een salade die zich overal goed mee laat combineren. Op dit moment past het natuurlijk fantastisch bij de bbq. Maak het al een paar uur van te voren zodat de smaken in de koelkast goed in kunnen trekken.
Ingrediënten voor een heerlijke aardappelsalade
Bijgerecht voor 6 personen
- 1 kilo krieltjes in de schil (of andere aardapppelen)
- 8 eieren
- 150 gram ham in reepjes
- half potje kleine augurkjes (100 gr)
- 1 rode ui
- 1 appel (Elstar)
- bieslook om mee te garneren
Dressing:
- 150 gr Griekse yoghurt
- 4 eetlepels halvanaise
- 2 eetlepels honing - rozemarijn mosterd
- peper en zout
Bereidingswijze
Was de krieltjes en borstel ze schoon. Kook de krieltje in ongeveer 15 minuten gaar (gewenste gaarheid controleren door en met een vork in te prikken). Laat de krieltjes vervolgens uitlekken in een vergiet.
Kook de eieren tot dat ze hard zijn (circa 8 tot 10 minuten). Schil de eieren en snij ze in stukjes.
Snij de ui de appel en de augurkjes in fijne stukjes.
Roer de Griekse yoghurt, halvanaise en de mosterd door elkaar. Breng de dressing op smaak met peper en zout.
Doe alle ingrediënten in een grote kom. Schep er de dressing overheen en schep vervolgens alles door elkaar. Garneer de schaal met fijngeknipte verse bieslook.