Kip: ideaal voor een salade. Hierbij een receptuur van een kipsalade met een frissen rozemarijn dressing.
Ingrediënten voor een heerlijke salade met kip
• 200g gemengde salade
• 100g dun gesneden kipfilet
• 8 eetlepels Rozemarijn-edik
• 5 eetlepels olijfolie terra creta
• 1 sjalotje
• 50 gram geroosterde pijnboompitten
• peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
Snipper het sjalotje in kleine stukjes. Grill de dun gesneden kipfilet heel licht aan in een grillpan. Maak vervolgens een mooie gladde dressing door het sjalotje, de rozemarijn-edik en de olijfolie te staafmixen. Meng daarna de dressing door de sla, maar bewaar wat dressing voor over de dun gesneden kipfilet. Kruid naar smaak met peper en zout. Verdeel de salade over de borden of saladekommen en garneer deze met wat plakjes licht gegrilde kipfilet en pijnboompitten. Verdeel vervolgens het restant van de dressing over de kipfilet.
Dit gerecht is heel makkelijk al eerder voor te bereiden.