Haricots verts met katenspek en een viaigrette van peterselie. Verrassend lekker. Dit recept is makkelijk eerder voor te bereiden.
Ingrediënten voor een heerlijke groentebordje
• 150 gr. Haricots verts
• 6 lente-uitjes
• 7 eetlepels olijfolie extra vierge "Terra Creta"
• 200 gram Shii-takes
• 4 plakjes katenspek
• 30 gram verse peterselie
• 1 teentje knoflook, geperst
• 2 eetlepels peterselie-Edik
• 1 sjalot, fijngesnipperd
4 platte ovenschaaltjes met boter ingevet
Bereidingswijze
Haricots verts schoonmaken en in ruim kokend water met zout beetgaar koken. Laten uitlekken in een vergiet en laten afkoelen. Lente-uitjes halveren en in kookvocht van haricots verts gaarkoken. Met schuimspaan uit de pan nemen, laten uitlekken en in kom omscheppen met 1 eetlepel olie, zout en peper naar smaak. (deze voorbereidingen kunnen evt. 1 dag van te voren!!)
Shii-takes schoonvegen. In koekenpan 2 eetlepels olie verhitten en shii-takes op hoog vuur even roerbakken. Uit de pan nemen en bestrooien met zout en peper. Haricots verts in 4 porties bundelen en met katenspek omwikkelen. Bundeltjes in ovenschaaltjes leggen, lente-uitjes en shii-takes ernaast scheppen. Peterselie zeer fijn hakken. In kom vinaigrette roeren van peterselie, knoflook, peterselie-Edik, sjalot en rest van olie. Op smaak brengen met peper en zout. Oven voorverwarmen op 200˚C. Schaaltjes in midden van oven zetten en groenten in 10-15 min. verwarmen. Schaaltjes op 4 hittebestendige borden plaatsen. Peterselievinaigrette erover lepelen.