Een echte zomerse salade op basis van witte kool.
Ideaal als bijgerecht bij gebakken aardappels en een heerlijk stukje vis. Maar ook goed te combineren met de barbecue.
Ingrediënten voor het maken van een heerlijke Koolsalade met appel, roijzen en noten.
- 1 witte kool
- 4 wortelen (bospeen)
- 1 frisse appel (Elstar, Pink Lady)
- 2 handjes rozijnen
- 2 el yoghurt
- 1 flinke theelepel mosterd
- 1,5 flinke theelepel mayonaise
- 1 scheutje witte wijn azijn
- 1,5 theelepel honing
- ongebrande noten
Bereidingswijze
Snijd de witte kool in hele dunne reepjes. Rasp de wortelen met een grove rasp en meng ze door de kool. Snijd de appel in blokjes en voeg deze samen met de rozijnen bij de kool. Hak de noten en roer deze ook goed door de kool heen.
Maak een dressing van de azijn, de yoghurt, de mayonaise, de honing en de mosterd. Je kunt peper en zout gebruiken om de dressing op smaak te brengen.
Meng daarna de dressing door de salade.