Een frisse komkommersalade. Ideaal als bijgerecht bij de barbecue.
Ingrediënten voor het maken van een heerlijke komkommersalade
- 2 komkommers
- 1 theelepel zout
- 5 takjes vers dille
- 1 eetlepel witte wijn azijn
- 150 ml zure room
Bereidingswijzde
Snijd de komkommer in dunne plankjes. Leg de komkommer plakjes in een vergiet en bestrooi ze met zout. Zet de vergiet boven een bord en laat het geheel liefst zeker één uur uitlekken. Spoel de plakjes goed af en dep ze droog met keukenpapier.
Door de komkommer met zout te bestrooien, onttrek je het vocht. Dit zorgt er voor dat de komkommer schijfjes steviger blijven. Spoel de plakjes altijd na voor het gebruik. Anders wordt de salade veer te zout.
Neem de dille. Houd 1 takje dille apart en snijd de rest fijn.Doe de plakjes komkommer in een kom, voeg hieraan de fijn gesneden dille toe en meng het door elkaar.
Meng in een schaaltje de azijn en de zure room en breng de dressing op smaak met peper en zout.Giet de dressing over de komkommer en laat het geheel goed intrekken.
Vlak voor het serveren garneren met een vers takje dille.
Dit recept is ideaal om in de ochtend al voor te bereiden.