Eet u wel eens rode biet? Rode biet is een heel gezonde groente. Het bevat weinig calorieën, maar is rijk aan vitamines.
Ingrediëten voor het maken van een heerlijke knapperige salade met ijsbergsla en rode bieten
4 – 6 personen
• 1 winterpeen
• 1 appel
• 1 kleine rode ui
• 1 komkommer
• Gekookte rode bieten (circa 250 gram)
• 100 gram rucola
• ½ krop ijsbergsla
• 4 eetlepels Provencaalse kruiden azijn
• 6 eetlepels Olijfolie Terra Creta
• 2 theelepels mierikswortel
• Peper & zout
• 50 gram hazelnoten
Bereidingswijze
Maak een halve krop ijsbergsla schoon, snijd deze in reepjes.
Laat de bieten uitlekken en snijd deze in blokjes. Schrap de wortel en was de komkommer. Beiden grof raspen. Was de rucola en snijd hem grof. Meng vervolgens alles in een grote kom.
Vinaigrette
Neem een schaal en roer de azijn, olijfolie, mierikswortel, peper en zout goed door elkaar.
Snijd de rode ui in kleine stukjes en roer deze ook door de vinaigrette.
Giet de vinaigrette over de salade.
Was de appel en snijd deze schuin in plakken. Hak de hazelnoten grof.
Maak de salade af door de appelplakjes aan de rand van de salade rond te leggen.
Het midden van de salade decoreer je met de gehakte hazelnoten!