Boontjessalade .... EVEN wat anders!
Ingrediënten voor het maken van een heerlijke boontjessalade
(4 personen)
• 200 gram sperziebonen
• 200 gram sugarsnaps
• 200 diepvries doperwten (ontdooid)
• 100 gram jonge spinazieblaadjes
• 2 eetlepels olijfolie “Terra Creta”
• 150 gram ontbijtspek
• Circa 25 – 30 gram walnoten
Dressing
• 1 theelepel mosterd honing – rozemarijn
• 1 eetlepel Witte Wijn Edik
• 3 eetlepels olijfolie “Terra Creta”
Bereidingswijze
Blancheer de sperziebonen en sugarsnaps 3-4 minuten in kokend water met zout tot ze beetgaar zijn. Schep ze uit de pan en leg de sperziebonen en sugarsnaps in koud water.
Blancheer de erwten 1 minuut. Schep deze uit de pan en laat ze afkoelen bij de bonen.
Giet uiteindelijk de groentes af en laat deze uitlekken.
Klop de mosterd, olijfolie en de Edik tot een gladde dressing. Breng dit eventueel nog op smaak met peper en zout.
Snijd het ontbijtspek in kleine reepjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de spek krokant.
Laat deze uitlekken op keukenpapier en meng in een grote kom met de dressing. Garneer de salade met de knapperige spekjes.