Dit recept is ingestuurd door WIlmie Willemse. Ik heb al ontzettend veel recepten van coleslaw gezien maar telkens was er wel weer iets wat mij persoonlijk niet beviel. Daarom heb ik een beetje met allerlei ingrediënten gegoocheld en dit was uiteindelijk zoals ik hem goedkeurde. Natuurlijk eet je dit niet alleen bij de bbq maar eigenlijk is deze salade een multifunctioneel bijgerecht.
Ingrediënten voor een heerlijke Coleslaw
- ½ spitskool (witte kool kan ook)
- 2 wortels
- 2 stelen bleekselderij
- 1 appel (Elstar)
- 1 rode ui
- Handvol gedroogde cranberry's (rozijnen kan ook)
- Handvol pecannoten (walnoten kan ook)
- Eventueel wat peterselie om te garneren.
Dressing:
- 135 gram yoghonaise
- 75 ml karnemelk
- 75 ml melk
- 50 gram rietsuiker
- 2 eetlepelsPedro Ximenéz Edik
- 2 eetlepels citroensap
- Peper & zout
Bereidingswijze
Maak eerst de dressing van bovengenoemde ingrediënten.
Snij de kool zo dun mogelijk. Snij de bleekselderij in dunne boogjes. Snipper de ui fijn.
Schil de wortel en rasp deze grof. Was de appel, verwijder het klokhuis en snij de appel in dunne reepjes (de schil mag eraan blijven). Schep alles door elkaar en voeg ook de pecannoten en de cranberry's toe.
Schenk de dressing erover en schep alles goed door elkaar.
Garneer eventueel met wat peterselie.
TIP: het is erg lekker om de salade een paar uur of zelfs al een dag van te voren te maken. Dan wordt de kool iets zachter.