Dit recept is ingestuurd door Petra Wiggers. Heerlijke salade met veel fruit, Parmezaanse kaas en pijnboompitten. De dressing is gemaakt met Frambozen-Edik, olijfolie en honing en natuurlijk wat kruiden. Edik gebruik je in plaats van azijn. Edik is een azijn met een lage zuurgraad en geeft een heerlijke smaak aan de salade.
Ingredienten voor een heerlijke salade met blauwe bessen, druiven en kaas.
4 personen
- Gemengde groene sla
- 50 gram blauwe bessen
- 50 gram kleine druiven zonder pit
- 50 gram grof geraspte Parmezaanse kaas
- 25 gram geroosterde pijnboompitten
Dressing:
- 1 eetlepel Frambozen-Edik
- 3 eetlepels olijfolie “Terra Creta”
- ½ eetlepel Sarah’s Honey met Frambozen
- ½ theelepel zwarte peper
- 2 theelepels gedroogde oregano
- 2 eetlepels fijn gesneden bieslook
Bereidingswijze
Was de sla (indien nodig) en laat goed uitlekken. Maak het fruit schoon.
Doe de sla in de schaal. Meng de bieslook erdoor. Verdeel het fruit, pijnboompitten en kaas over de sla.
Maak de dressing van de ingrediënten genoemd onder dressing. Proef de dressing altijd voordat je deze over de sla giet. Naar wens kun je er altijd nog enkele extra kruiden aan toevoegen.
Giet de dressing over de sla.