Dit recept is ingestuurd door Wilmie Willemse.
Een heerlijke lauwwarme salade als lunch of in kleinere porties als voorgerecht. Een makkelijk en lekker gerecht voor als je gasten hebt, maar niet alleen voor gasten ook snel en makkelijk te maken voor een eenpersoons portie om jezelf tijdens lunchtijd eens goed te verwennen. Ik heb voor de dressing een culinaire smaakmaker gebruikt in de vorm van een vijgen Edik.
Ingrediënten voor een heerlijke salade met vijgen en oesterzwammen
- 90 gram gerookte eendenborst
- 150 gram oesterzwammen
- 100 gram (eikenblad)sla
- 100 gram paté (bv. wild, noten, cranberry)
- handvol witte druiven
- handvol geroosterde pompoenpitten (of noten)
Dressing:
- 2 eetlepels olijfolie "Terra Creta"
- 2 eetlepels Vijgen-Edik
- 1 theelepel Grove mosterd
- peper en zout
Bereidingswijze
Maak van bovengenoemde ingrediënten een dressing. Doe de sla op de borden en doe er de helft van de dressing overheen. Schik de paté op de sla.
Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de oesterzwammen en de vijgen ongeveer 5 minuten. Bestrooi de oesterzwammen met peper en zout. Schik dit ook op de sla. Warm de gerookte eendenborst nog heel eventjes in de hete pan (2 minuutjes) en doe dit ook op de sla.
Giet de overgebleven dressing eroverheen en garneer met de druiven en pompoenpitten of noten.
Serveer en een hard broodje of wat stokbrood bij.