Het aardbeienseizoen breekt weer aan. Wie houdt er nu niet van een zelf gebakken aarbeientaart...
Ingrediënten voor een heerlijke aardbeientaart.
- 330 gram biscuitmix
- 5 eieren
- 33 ml water
- 400 gram slagroom
- 215 gram aardbeienconfiture
- 1 pak langevinger koekjes
- 250 gram verse aardbeien
- Springvorm 26 cm
Bereidingswijze
Doe de biscuitmix, eieren en water in een kom en mix het geheel ongeveer 7- 8 minuten op de hoogste stand. Vervolgens nog 2 minuten op de laagste stand. Het deeg in de ingevette springvorm verdelen. De taart afbakken in 35 - 40 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden.
Slagroom stijf kloppen en laten opstijven in de koelkast. De taart laten afkoelen en doorsnijden. Een zijde insmeren met confiture en
hierbovenop een laag slagroom. De andere zijde er weer opleggen. De zijkant besmeren met slagroom en de langevingers er tegenaan plakken. De bovenzijde versieren met slagroom en vers fruit.
De aardbeienconfiture kun je ook vervangen door een andere smaak hetzelfde geld voor het fruit. Denk bijvoorbeeld aan ananas meloen confiture of perzik confiture. Het garneren van de taart kan dan met verse ananas en of perzik. Er zijn vele combinaties mogelijk.