Bij zomers weer hoort lekkere licht verteerbare gerechten. Dit gerechtje smaakt uitstekend vermengd door gekookte pasta. Of als je de feta in grotere blokjes snijdt is dit lekker als tapas op geroosterd brood.
Ingrediënten voor een heerlijke feta in groene kruidenolie
- 250 gram fetakaas
- Olijfolie "Terra Creta"
- 2,5 eetlepel citroensap
- Geraspte citroenschil van een halve citroen
- 1 eetlepel gedroogde tomaten in olie
- Vers gemalen witte peper
- 2 takjes verse tijm
- 1 takje verse rozemarijn
- 2 takjes verse marjoraan
- 1 theelepel gedroogde pepervlokjes
- 1 teentje knoflook
Bereidingswijze
Een klein potje met afsluitbare deksel goed uitwassen / uitkoken. Maak de knoflook schoon en snijd deze fijn (persen mag natuurlijk ook). Snijd de feta in kleine blokjes. Laat de gedroogde tomaten uitlekken en snijd ze in kleine sliertjes.
Doe in een mengkommetje wat olijfolie en meng de gedroogde tomatensliertjes, citroenrasp, citroensap, knoflook en pepervlokjes door elkaar.
Het flesje afvullen met feta blokjes en overige ingrediënten. Bij voorkeur 1 lepel feta blokjes, 1 lepel overige ingrediënten enz. Het potje goed afsluiten en bij voorkeur minimaal 1 dag laten staan om de smaak te versterken.