Iedereen kookt graag verantwoord en gezond. Als het om kaas gaat is voorwat betreft de calorieën geen enkel verschil tussen geitenkaas of de 'gewone' kaas van koemelk. Wel is het zo dat zachte kaas veel vocht bevat en daardoor veel minder calorieën en vet dan harde kaas. Dat geldt ook voor bijvoorbeeld feta, hüttenkäse of mozzarella. Feta is dus een prima keuze wanneer je een kaassoort door de salade wilt gebruiken. Ik heb nu gekozen om de feta te marineren. Een keer iets anders!
Ingrediënten voor gemarineerde Feta
- 200 gram feta
- 1 theelepel Grove mosterd met bloemenhoning
- 1 eetlepel Witte wijn-Edik
- 3 eetlepels olijfolie Terra Creta
- 2 takjes verse tijm
Bereidingswijze
Haal de feta uit de verpakking en dep deze droog. Meng de grove mosterd met bloemenhoning, Witte wijn-Edik en olijfolie onder elkaar. Snijd de tijm heel fijn en meng deze ook door de dressing. Snijd de feta in blokjes en leg deze in de dressing. Het liefst minimaal 45 minuten. De feta moet ook de tijd krijgen om de dressing op te nemen.
Doe de gemende sla in een slakom en roer er de gemarineerde feta doorheen.