Koolrabi is een groeten dat bij de koolsoorten behoord. Koolrabi kan zowel rauw als gekookt worden gegeten.
Hierbij een recept van koolrabi gecombineerd met geitenkaas.
Ingrediënten voor een heerlijk tussengerechte koolrabi met geitenkaas
• 2 koolrabi's geschild
• 2 stevige appels (bv Jonagold of Elstar)
• 200 gram geitenkaas
• 2 eetlepels olijfolie
• 1 eetlepel Toscaanse kruiden
• 2 eetlepels walnoten honing
• 10 walnoten fijngehakt (voorkeur uit honing met walnoten)
• verse peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 190ºC. Snijd de koolrabi's in 6 plakken en kook deze in 7 minuten gaar.
Giet ze vervolgens af en laat ze afkoelen. Brokkel de geitenkaas in een kom en meng deze met de olijfolie, Toscaanse kruiden, walnoten en 2 theelepels honing.
Verwijder met een appelboor het klokhuis uit de appels en snijd de appels in plakjes. Bestrooi de koolrabiplakken met peper en zout naar smaak. Leg de 4 grootste koolrabiplakken op een met bakpapier bedekte bakplaat. Bedek deze geheel met het geitenkaasmengsel, leg hierop 2 plakken appel en wissel dit af met de koolrabi en het kaasmengsel. Eindig met een plak appel en verdeel hierover de overgebleven honing met hier bovenop een walnoot. Bak de 4 torentjes in 20 minuten goudbruin in de oven.