De december maand staat bij vele weer in het teken van gezelligheid. Het samen borrelen met een bijpassend hapje.
Hierbij een receptje wat je in 10 minuten tijd klaar maakt en wanneer het moment aanbreekt even in de oven warm maakt.
Ingrediënten voor het maken van heerlijke bladerdeeg hapjes
( 1 pakje = 20 hapjes)
- 300 gram rundergehakt
- 1 potje Tomatenzoet Peper & Kaneel
- 100 gram champignons
- 10 plakjes "Hartige taart" van Koopmans
- Boter
- Uitsteekring (doorsnee ± 6 cm)
- Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
De plakjes deeg ontdooien.
Boter smelten en het gehakt rul bakken. Champignons schoonmaken en in plakjes snijden. Champignons met het gehakt meebakken. Wanneer alles goed gebakken is als laatste de tomatenzoet erbij voegen en voorzichtig er doorheen roeren.
Oven voorverwarmen op 200 graden.
Snijd 4 rondjes uit 1 plakje deeg.
Leg op 1 rondje wat van het gehaktmengsel. Leg vervolgens het volgende rondje er overheen en druk dit rondom met een vork op elkaar.
De hapjes in de oven ± 15 minuten afbakken tot ze bruin zijn.