Dit recept is ingestuurd door Deon.
Ik maak al jaren tapenaders. Heerlijk en bijna overal te gebruiken. Nu heb ik gekozen voor de Terra Creta olijfolie en het verbaasde mij hoe lekker mild de tapanade is geworden. Echt een tip. Vandaar dat ik dit recept met bezoekers van Bijzondere Smaken wil delen.
Ingrediënten voor een heerlijke tapenade
- 100 gram zwarte olijven
- 100 gram gedroogde tomaten in olie
- 2 teentjes knoflook, gepeld
- 1 eetlepel kappertjes
- 1 augurk
- 1 eetlepel citroenmelisse, fijn
- 3 stuks ansjovis
- Olijfolie "Terra Creta"
Bereidingswijze
Pak de keukenmachine en doe hier alle ingrediënten in behalve de olie. Het geheel goed door elkaar mixen. Als laatste voeg je de olijfolie en de olie van de zongedroogde tomaten toe. Doe deze er geleidelijk aan bij en net zo lang totdat je zelf de tapenade voldoende smeerbaar vindt.