Dit recept is ingestuurd door Wilmie WIllemse. Soms heb je geen tijd of zin om een moeilijk nagerecht te maken maar wil je toch iets lekkers op tafel toveren.
Dit is een recept zo kinderlijk eenvoudig dat het echt niet kan mislukken en je hebt binnen een mum van tijd een heerlijk toetje klaar. Niet alleen als afsluiting na een diner maar ook leuk in een glaasje voor op een buffet of voor de Paasbrunch.
Ingrediënten voor een heerlijke snelle advocaatmousse
6 personen
- 4 dl (1,5 flesje) Beukenneutje Banaan-advocaat
- 6 blaadjes witte gelatine
- 4 dl slagroom (een beetje extra slagroom om mee af te werken)
- 2 zakjes vanillesuiker
- Chocolade paaseitjes om te garneren
Bereidingswijze
Giet de opgeloste gelatine in een dun straaltje bij de advocaat en blijf goed roeren (anders krijg je klontjes). Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf en roer dit door de advocaat. Giet de massa in glaasjes, dek ze af en laat het in de koelkast opstijven (ongeveer 1 tot 2 uur). Vlak voor het serveren kun je de glaasjes garneren met een beetje slagroom met hierop een stukje banaan of een paaseitje (zie foto).