De lekkerste pesto maak je zelf. Met de keukenmachine is dit heel snel gedaan.
Je kunt de pesto goed bewaren in de koelkast of in de diepvries.
Ingrediënten voor verse groene pesto
- 125 ml olijfolie “Terra Creta”
- 60 ml Basilicum-Edik
- 100 gram Parmezaanse kaas
- 40 basilicumblaadjes
- 50 gram pijnboompitten of cashewnoten
- Zout (naar smaak)
Bereidingswijze
Pak de keukenmachine en doe hier de basilicumblaadjes in. Even voorzichtig een keer doormixen zodat de blaadjes geslonken zijn. Voeg vervolgens 2 eetlepels Basilicum-Edik, de Parmezaanse kaas (even in kleine stukjes breken) en de pijnboompitten toe. Het geheel goed door elkaar mixen. Als laatste voeg je de olijfolie toe. Doe deze er geleidelijk aan bij. Het kan zijn dat je de hoeveelheid olie er niet allemaal bij hoeft te doen. Naar smaak kun je nog extra zout toevoegen, maar houdt er rekening mee dat er ook al zout in de kaas zit!