Dit recept is ingezonden door Petra Wigger.
Deze marmelade smaakt verrukkelijk bij een stukje geitenkaas. Je maakt hier een heerlijk hapje van door deze marmelade te mengen met roomkaas. Lekker op een toastje of (iets verdund) heerlijk als dip.
Ingrediënten voor een heerlijke paprikamarmelade
- 3 rode paprika`s
- 1 rode Spaanse peper
- 1/4 liter droge rode wijn
- geleisuiker voor half-zoete jam (2 : 1) (hoeveelheid afhankelijk van gewicht)
- 3 eetlepels Gember - Edik
- Mespunt zout
- ½ theelepel cayennepeper
Bereidingswijze
Was de paprika`s. Verwijder de pitjes en de zaadlijsten. Snij de paprika`s in brede repen.
Rooster de paprika`s onder de hete grill tot ze blazen gaan vormen en een beetje zwart worden. Doe de hete paprika`s in een plastic zak.
Bind de zak dicht en laat de paprika`s afkoelen.
Vel van de afgekoelde paprika`s verwijderen. Paprika`s in kleine stukjes snijden. Was de peper, verwijder de pitjes en de zaadlijsten en snij de peper in hele kleine stukjes. Doe de paprika, peper, Gember-Edik en de wijn in een pan of schaal. Voeg het zout en de cayennepeper eraan toe.
Weeg het geheel en voeg hier - voor de helft van het gewicht - geleisuiker aan toe.
(Dus is het gewicht bijvoorbeeld 500 gram dan moet je er 250 gram geleisuiker aan toevoegen).
Breng alles al roerende aan de kook en laat plm. 4 – 5 minuten zachtjes koken.
Probeer – met een druppel hiervan op een schoteltje – of de marmelade al geleert.
Marmelade verdelen over de schone jampotjes en plm. 5 minuten even op de kop zetten.