Dille is een perfecte combinatie in sauzen of soepen. Ook wordt verse dille vaak gecombineerd met een zalm of andere vis.
Hierbij een recept van een lekker Zalm Dille saus. Het recept in ingezonden door Wilmie WIllemse.
Ingrediënten voor een heerlijke zalm dille saus
• 250 ml slagroom
• 200 gram gerookte zalm (snippers)
• 3 eetlepels dille-Edik
• 3 eetlepels droge witte wijn
• 1 soeplepel kooknat van de asperges
• 1 eetlepel fijngehakte verse dille
• zwarte peper uit de molen
Bereidingswijze
Schil de asperges en snij ongeveer 1 cm van de onderkant af. Kook de asperges ongeveer 10 minuten in water met zout en foelie. Laat de asperges daarna nog ongeveer 20 minuten in het hete water staan. De deksel niet van de pan verwijderen.
Verwarm de room in een pannetje en voeg hierbij de dille-Edik, wijn en het kooknat toe. Zachtjes aan de kook brengen. Voeg vervolgens de zalmsnippers en de verse dille toe en verwarm dit 2 minuutjes mee.
Serveertips: Heerlijk met asperges, verse zalm en gebakken krieltjes.