Dit recept is ingestuurd door Wilmie Willemse.
Een saus met Hollandse garnalen die door de combinatie met dille perfect aansluit bij eigenlijk elk soort vis.
Ik heb het hier gecombineerd met zalm maar het kan natuurlijk ook goed bij kabeljauw, zeebaars, rode poon, schol of wat je ook maar wilt.
Ingrediënten voor een heerlijke Hollandse garnalensaus
Ingrediënten voor 4 personen
Voor de saus:
- Klontje boter
- 1 sjalot
- 100 gram Hollandse garnalen
- 250 ml kookroom
- 100 ml droge witte wijn
- 4 eetlepels Dille-Edik
- Half bosje verse dille
- Peper & zout
Verder:
- 4 moten zalm
- 1 eetlepel bloem
- Bakboter
- Peper en zout
Voor de garnering:
- 1 citroen
- Enkele takjes dille
Bereidingswijze
Vis
Boter verhitten, de zalm door de bloem halen en kort aan alle kanten aanbakken. Vervolgens in een ovenschaal leggen en nog 10 tot 15 minuten (afhankelijk van de dikte) laten garen in een voorverwarmde oven op 200 graden.
Saus
Verhit een klontje boter in een pannetje en fruit hierin de fijngesnipperde sjalot.
Voeg de wijn en Edik toe en laat dit eventjes inkoken. Voeg de room toe en laat dit ook weer eventjes inkoken. Voeg de garnalen en de fijngehakte dille toe. Maak op smaak met peper en zout.