• Slide1

Dit recept is ingestuurd door Wilmie Willemse.
Een saus met Hollandse garnalen die door de combinatie met dille perfect aansluit bij eigenlijk elk soort vis.


Ik heb het hier gecombineerd met zalm maar het kan natuurlijk ook goed bij kabeljauw, zeebaars, rode poon, schol of wat je ook maar wilt.

 90 - Hollandse Garnalensaus perfect voor bij vis

Ingrediënten voor een heerlijke Hollandse garnalensaus

Ingrediënten voor 4 personen

 
Voor de saus:

  • Klontje boter
  • 1 sjalot
  • 100 gram Hollandse garnalen
  • 250 ml kookroom
  • 100 ml droge witte wijn
  • 4 eetlepels Dille-Edik
  • Half bosje verse dille
  • Peper & zout

Verder:

  • 4 moten zalm
  • 1 eetlepel bloem
  • Bakboter
  • Peper en zout

Voor de garnering:

  • 1 citroen
  • Enkele takjes dille

Bereidingswijze

Vis
Boter verhitten, de zalm door de bloem halen en kort aan alle kanten aanbakken. Vervolgens in een ovenschaal leggen en nog 10 tot 15 minuten (afhankelijk van de dikte) laten garen in een voorverwarmde oven op 200 graden.

Saus
Verhit een klontje boter in een pannetje en fruit hierin de fijngesnipperde sjalot.
Voeg de wijn en Edik toe en laat dit eventjes inkoken. Voeg de room toe en laat dit ook weer eventjes inkoken. Voeg de garnalen en de fijngehakte dille toe. Maak op smaak met peper en zout.

 

knop-download-dit-recept

Vraag, tip of suggestie?

  1. Laat het ons weten! Vul onderstaande formulier in!
  2. (*)
    Ongeldige invoer
  3. (*)
    Ongeldige invoer
  4. (*)
    Ongeldige invoer
  5. Spamcontrole
    Ongeldige invoer

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Volg ons ook op Social Media:

facebook  twitter  pinterest instagram

Contactgegevens

icon-location 

Moorveld 15
5757 PN Liessel

icon-phone

06 - 3038 2494
0493 - 343158

icon-mail

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

KvK: 60584653
BTW: NL 001888404B98
Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp