Dit recept is ingestuurd door Wilmie Willemse.
Op deze simpele manier heb ik kippendijen gemarineerd die ik bij bami, nasi of rijst serveer. Simpel en erg lekker. Natuurlijk kun je i.p.v. kippendijen ook een ander stukje kip of bijvoorbeeld speklapjes marineren. Reken op een marinadetijd van ongeveer 2 tot 3 uur.
Ingrediënten voor het maken van een heerlijke pittige marinade met kerrie
4 Personen
- 8 kippendijen
- 3 eetlepels ketjap manis
- 1 eetlepel kerrie Madras
- 2 eetlepels Knoflook-Edik
- 2 teentjes knoflook
- Zwarte peper en zout
Bereidingswijze
Maak een marinade van de ketjap, kerrie, Knoflook-Edik, gehakte knoflook en peper en zout. Marineer hierin de kippendijen 2 tot 3 uur.
Verhit vloeibare braadboter in een braadpan of hapjespan en bak hierin de kippendijen rondom aan. Pas op ! Door de marinade kan het vlees sneller aanbranden dus op tijd omdraaien. Als de kip rondom goed bruin is giet je de overgebleven marinade erbij en zet je het vuur klein. Laat de kip een half uurtje garen en giet er een beetje water bij. Hierdoor krijg je een heerlijke jus.