• Slide1

Dit recept is ingestuurd door Wilmie Willemse.
Op deze simpele manier heb ik kippendijen gemarineerd die ik bij bami, nasi of rijst serveer. Simpel en erg lekker. Natuurlijk kun je i.p.v. kippendijen ook een ander stukje kip of bijvoorbeeld speklapjes marineren. Reken op een marinadetijd van ongeveer 2 tot 3 uur.

 96   Pittige marinade met kerrie voor kip

 

Ingrediënten voor het maken van een heerlijke pittige marinade met kerrie

4 Personen

 

  • 8 kippendijen
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepel kerrie Madras
  • 2 eetlepels Knoflook-Edik
  • 2 teentjes knoflook
  • Zwarte peper en zout

 

Bereidingswijze

Maak een marinade van de ketjap, kerrie, Knoflook-Edik, gehakte knoflook en peper en zout. Marineer hierin de kippendijen 2 tot 3 uur.

Verhit vloeibare braadboter in een braadpan of hapjespan en bak hierin de kippendijen rondom aan. Pas op ! Door de marinade kan het vlees sneller aanbranden dus op tijd omdraaien.  Als de kip rondom goed bruin is giet je de overgebleven marinade erbij en zet je het vuur klein. Laat de kip een half uurtje garen en giet er een beetje water bij. Hierdoor krijg je een heerlijke jus.

 

knop download dit recept

Vraag, tip of suggestie?

  1. Laat het ons weten! Vul onderstaande formulier in!
  2. (*)
    Ongeldige invoer
  3. (*)
    Ongeldige invoer
  4. (*)
    Ongeldige invoer
  5. Spamcontrole
    Ongeldige invoer

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Volg ons ook op Social Media:

facebook  twitter  pinterest instagram

Contactgegevens

icon-location 

Moorveld 15
5757 PN Liessel

icon-phone

06 - 3038 2494
0493 - 343158

icon-mail

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

KvK: 60584653
BTW: NL 001888404B98
Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp