IJs is altijd lekker! Zomer of winter ijs kan altijd. IJs er verkrijgbaar in vele smaken. Maar het lekkerste is toch om het zelf te maken.
Hier een recept om zelf je eigen ijs te maken. Ik heb gekozen voor mango. Maar heb je liever iets anders. Geen probleem, je neem gewoon een andere confiture . Bijzondere Smaken heeft de Belberry confiture in 18 verschillende smaken.
Ingrediënten voor een heerlijke mango ijs
• 215 gram mango-passievrucht confiture
• 60 ml honing met walnoten
• 300 ml biogarde roer naturel yoghurt
• 2 eetlepels gepelde walnoten
Staafmixer of keukenmachine
Bereidingswijze
Pureer de mango-passievrucht confiture met de yoghurt en de honing. Houd 50 gram confiture apart voor de garnering.
Goed mengen, schaal afdekken met plastic folieen in de diepvries plaatsen. Om het uur met de garde mengen. Minimaal 3 uur in de diepvries laten invriezen.
Minimaal 10 minuten voor het serveren uit de diepvries halen. Het ijs serveren met een klein beetje confiture en walnoten.
De mango-passievrucht confiture kun je ook vervangen door een andere smaak confiture. Denk bijvoorbeeld aan frambozen
of rabarber-aardbeien. Er zijn vele combinaties mogelijk.