De sintklaas tijd is weer aangebroken. Vandaag een recept van een mini cheesecake met een speculaasbodem en als topping een heerlijke caramelZ
Ingrediënten voor het maken van heerlijke mini cheesecakejes met speculaasboden en een topping van caramelz
Bodem
- 200 gr speculaas
- 75 gr boter
Cheesecake
- 800 gram roomkaas
- 3 eieren
- 120 gr kristalsuiker
- 1 vanillestokje
- 1 citroen
- 2 eetlepels Caramelz Zeezout
Bereidingwijze
Bodem: verkruimel de speculaas. Smelt de boter en meng dit door de speculaaskruimels. Vul elk muffinvormpje met 2 1/2 eetlepel van mengsel en druk het goed aan.
Zet in de koelkast zodat bodem hard kan worden.
Cheesecake: Doe roomkaas, eieren en suiker in kom en mix goed door elkaar. Voeg merg van vanillestokje rasp en sap van citroen toe en goed door elkaar mixen.
Zet muffinvorms in braad slede. Schenk het mengsel in de vormpjes (net onder de rand). Vul braadslede met kokend water tot 1 cm onder bovenkant.
Voorzichtig in oven zetten en 30 minuten op 160° bakken. Volledig af laten koelen in vorm.
Haal de mini cheescakejes heel voorzichtig uit de vorm. Maak de caramelZ een klein beetje warm en schenk deze er overheen.