• Slide1

De sintklaas tijd is weer aangebroken. Vandaag een recept van een mini cheesecake met een speculaasbodem en als topping een heerlijke caramelZ

 mini cheesecake

Ingrediënten voor het maken van heerlijke mini cheesecakejes met speculaasboden en een topping van caramelz

 

Bodem 

  • 200 gr speculaas
  • 75 gr boter

Cheesecake 

  • 800 gram roomkaas
  • 3 eieren
  • 120 gr kristalsuiker
  • 1 vanillestokje
  • 1 citroen
  • 2 eetlepels Caramelz Zeezout

Bereidingwijze

Bodem: verkruimel de speculaas. Smelt de boter en meng dit door de speculaaskruimels. Vul elk muffinvormpje met 2 1/2 eetlepel van mengsel en druk het goed aan.
Zet in de koelkast zodat bodem hard kan worden.

Cheesecake: Doe roomkaas, eieren en suiker in kom en mix goed door elkaar. Voeg merg van vanillestokje rasp en sap van citroen toe en goed door elkaar mixen.
Zet muffinvorms in braad slede. Schenk het mengsel in de vormpjes (net onder de rand). Vul braadslede met kokend water tot 1 cm onder bovenkant.
Voorzichtig in oven zetten en 30 minuten op 160° bakken. Volledig af laten koelen in vorm.
Haal de mini cheescakejes heel voorzichtig uit de vorm. Maak de caramelZ een klein beetje warm en schenk deze er overheen.

knop print dit recept

 

Vraag, tip of suggestie?

  1. Laat het ons weten! Vul onderstaande formulier in!
  2. (*)
    Ongeldige invoer
  3. (*)
    Ongeldige invoer
  4. (*)
    Ongeldige invoer
  5. Spamcontrole
    Ongeldige invoer

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Volg ons ook op Social Media:

facebook  twitter  pinterest instagram

Contactgegevens

icon-location 

Moorveld 15
5757 PN Liessel

icon-phone

06 - 3038 2494
0493 - 343158

icon-mail

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

KvK: 60584653
BTW: NL 001888404B98
Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp