• Slide1

Het is bijna Pasen. Heeft u al een lekker toetje uitgekozen?

 

99 Panna Cotta met advocaat en meringue

 

Ingrediënten voor het maken van een heerlijke Panna Cotta met advocaat en meringue.

6 (water)glaasjes

Panna Cotta 

• 500 ml slagroom
• 50 gr. Suiker
• 4 blaadjes gelatine
• 1 vanillestokje
• 250 ml amaretto advocaat

Merengue

• 2 eieren (alleen eiwit nodig)
• 50 gr suiker
• 1 eetlepel citroensap.

 

Bereidingswijze

Week de blaadjes gelatine 10 minuten in koud water. Doe de slagroom met de suiker in een pan. Breng de room aan de kook. Haal de pan van het vuur en doe er de gewelde blaadjes gelatine door tot ze zijn opgelost.

Schenk in elk glaasje een bodempje Amaretto advocaat en doe er de panna cotta bovenop ( met behulp van een theelepeltje voorzichtig bovenop laten lopen). In de koelkast minimaal 3 uur op laten stijven.

Scheid de twee eieren, meng het eiwit met citroensap en klop totdat het eiwit bijna stijf is. Vervolgens de suiker erbij kloppen totdat er mooie pieken ontstaan. Doe de meringue in een spuitzak en spuit mooie rozetjes op de afgekoelde en opgestijfde panna cotta. Daarna met de crème brûlée brander mooi bruin branden.

LET OP: de merengue kun je maar 1 dag bewaren!!!!

 

knop print dit recept

 

Vraag, tip of suggestie?

  1. Laat het ons weten! Vul onderstaande formulier in!
  2. (*)
    Ongeldige invoer
  3. (*)
    Ongeldige invoer
  4. (*)
    Ongeldige invoer
  5. Spamcontrole
    Ongeldige invoer

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Volg ons ook op Social Media:

facebook  twitter  pinterest instagram

Contactgegevens

icon-location 

Moorveld 15
5757 PN Liessel

icon-phone

06 - 3038 2494
0493 - 343158

icon-mail

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

KvK: 60584653
BTW: NL 001888404B98
Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp