Het is bijna Pasen. Heeft u al een lekker toetje uitgekozen?
Ingrediënten voor het maken van een heerlijke Panna Cotta met advocaat en meringue.
6 (water)glaasjes
Panna Cotta
• 500 ml slagroom
• 50 gr. Suiker
• 4 blaadjes gelatine
• 1 vanillestokje
• 250 ml amaretto advocaat
Merengue
• 2 eieren (alleen eiwit nodig)
• 50 gr suiker
• 1 eetlepel citroensap.
Bereidingswijze
Week de blaadjes gelatine 10 minuten in koud water. Doe de slagroom met de suiker in een pan. Breng de room aan de kook. Haal de pan van het vuur en doe er de gewelde blaadjes gelatine door tot ze zijn opgelost.
Schenk in elk glaasje een bodempje Amaretto advocaat en doe er de panna cotta bovenop ( met behulp van een theelepeltje voorzichtig bovenop laten lopen). In de koelkast minimaal 3 uur op laten stijven.
Scheid de twee eieren, meng het eiwit met citroensap en klop totdat het eiwit bijna stijf is. Vervolgens de suiker erbij kloppen totdat er mooie pieken ontstaan. Doe de meringue in een spuitzak en spuit mooie rozetjes op de afgekoelde en opgestijfde panna cotta. Daarna met de crème brûlée brander mooi bruin branden.
LET OP: de merengue kun je maar 1 dag bewaren!!!!