Op zoek naar een leuk toetje voor kerst? Denk eens aan eigengemaakte bavarois.
Ingrediënten voor het maken van een heerlijke bavarois
12 (mini) toetjes
• 4 blaadjesgelatine
• 1 vanillestokje
• 200 ml melk
• 70 gram suiker
• 2 eieren
• 250 ml slagroom
• 2 takjes basilicum
• 2 eetlepels aardbeien / basilicum jam
Bereidingswijze
Week de gelatine circa 5 minuten in ruim koud water. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng de melk met de helft van de suiker, het vanillemerg en het vanillestokje al roerende aan de kook. Laat circa 15 minuten trekken op laag vuur.
Verwijder het vanillestokje uit de melk, knijp de gelatine uit en los de gelatine op in de melk. Splits de eieren en klop de eidooiers luchtig met de andere helft van de suiker. Giet een klein beetje warme melk bij de eidooiers en roer dit gelijk goed door. Meng nu alles goed door elkaar. Zet op de kom met ijswater en klop het geheel koud. Klop de slagroom lobbig en spatel samen met jam. Schenk in glazen en laat minstens 60 minuten opstijven in de koelkast.
Verwarm de frituurpan voor op 180 ºC. Pluk de topjes van de basilicum en frituur ze krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.