Kip Pilav, Kip met perzik.
Ingrediënten voor het maken van een heerlijke Kip Pilav
- 400 gram kipfilet
- 350 gram rijst
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 2 rode paprika’s
- 2 gele paprika’s
- 4 á 5 perziken (uit blik)
- 2 blikjes tomatenpuree (70 gram per stuk)
- 200 ml kip bouillon
- 2 eetlepels Ketjap Manis
- 2 theelepels sambal
- Snufje zout & peper naar smaak
Bereidingswijze
Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Snijd de paprika’s, kipfilet en perzik in stukjes.
Verwarm een scheutje olie in de pan en fruit de ui en knoflook aan. Voeg na enkele minuten de stukjes kipfilet toe. Bak de kip blokjes rondom bruin en doe daarna de paprika’s erbij. Bak het geheel zo’n 5 minuten lekker door. Voeg daarna de perziken en tomatenpuree toe. Laat dit nog even doorbakken en voeg dan de bouillon en Ketjap Manis toe. Roer als laatst de sambal er doorheen.
Maak eventueel nog op smaak met zout en peper.
Laat het geheel nog even door pruttelen.
Kook de rijst volgens de verpakking.