Rode kool is typisch iets voor de herst. De heeft natuurlijk te maken met de oogst tijd van septeber. Rode kool kun je zowel warm als koud eten. Het is heerlijk in combinatie met aardappels en vlees. Maar vergeet ook niet de combinatie in een salade. Hierbij een tradioneel recept voor lekker klaar maken van verse rode kool.
Ingrediënten voor een heerlijke rodekool
• 750 g gesneden rode kool
• 1 kleine ui
• zout
• 1 laurierblad
• 2 kruidnagelen
• 2 zure appels
• ½ eetlepel margarine
• 2 theelepels honing
• 1 eetlepel appel-Edik of appelstroop-Edik
• ½ eetlepel aardappelmeel
Bereidingswijze
In een vergiet de rode kool wassen. De ui pellen en snipperen. In een pan bodem water met zout en laurierblad aan de kook brengen. Kool, ui en kruidnagelen met het deksel op de pan ca. 10 min. koken. Intussen de appels schillen, klokhuizen verwijderen en in stukjes snijden. Laat de appel ca. 10 min. meekoken. Het laurierblad en de kruidnagelen verwijderen. Meng boter, honing en appel-Edik door de rode kool. Roer in een kopje het aardappelmeel met 1 eetlepel water glad. Voeg dit al roerende toe aan de rode kool. Laat het nog 1 min. koken. Schep de rode kool in een opdienschaal.