• Slide1

Rode kool is typisch iets voor de herst. De heeft natuurlijk te maken met de oogst tijd van septeber. Rode kool kun je zowel warm als koud eten. Het is heerlijk in combinatie met aardappels en vlees. Maar vergeet ook niet de combinatie in een salade. Hierbij een tradioneel recept voor lekker klaar maken van verse rode kool.

Rodekool

 

 

Ingrediënten voor een heerlijke rodekool 


• 750 g gesneden rode kool
• 1 kleine ui
• zout
• 1 laurierblad
• 2 kruidnagelen
• 2 zure appels
• ½ eetlepel margarine
• 2 theelepels honing
• 1 eetlepel appel-Edik of appelstroop-Edik
• ½ eetlepel aardappelmeel

 

Bereidingswijze


In een vergiet de rode kool wassen. De ui pellen en snipperen. In een pan bodem water met zout en laurierblad aan de kook brengen. Kool, ui en kruidnagelen met het deksel op de pan ca. 10 min. koken. Intussen de appels schillen, klokhuizen verwijderen en in stukjes snijden. Laat de appel ca. 10 min. meekoken. Het laurierblad en de kruidnagelen verwijderen. Meng boter, honing en appel-Edik door de rode kool. Roer in een kopje het aardappelmeel met 1 eetlepel water glad. Voeg dit al roerende toe aan de rode kool. Laat het nog 1 min. koken. Schep de rode kool in een opdienschaal.

 

knop-download-dit-recept

Vraag, tip of suggestie?

  1. Laat het ons weten! Vul onderstaande formulier in!
  2. (*)
    Ongeldige invoer
  3. (*)
    Ongeldige invoer
  4. (*)
    Ongeldige invoer
  5. Spamcontrole
    Ongeldige invoer

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Volg ons ook op Social Media:

facebook  twitter  pinterest instagram

Contactgegevens

icon-location 

Moorveld 15
5757 PN Liessel

icon-phone

06 - 3038 2494
0493 - 343158

icon-mail

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

KvK: 60584653
BTW: NL 001888404B98
Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp