Vandaag eens wat anders dan anders. Spaghetti met biefstuk.
Ingrediënten voor het maken van een heerlijke spagetti met biefstuk
• 150 gram spaghetti
• 2 kogelbiefstukjes
• 125 gram spekblokjes
• 2 teentjes knoflook
• 1 ui
• 2 eetlepels truffelolie
• Chilivlokken
• Parmezaanse kaas
• Peper & zout
Bereidingswijze
Haal de biefstuk een half uur voor het bereiden uit de koelkast, zodat het vlees op temperatuur kan komen.
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
Dep de biefstukken droog met een vel keukenrol. Smelt een klontje (croma) boter in een koekenpan en bak de biefstuk op hoog vuur 1 minuut per kant lichtbruin. Draai het vuur iets lager. Keer het vlees geregeld, houd het in beweging en bak circa 4-5 minuten de biefstuk medium. Bestrooi ze tijdens het bakken met peper en zout.
Leg de biefstukken op een bord en dek af met aluminiumfolie. Laat het vlees nog circa 3 minuten rusten terwijl je de rest van het gerecht maakt.
Bak de spekblokjes in een droge pan knapperig. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Voeg deze aan de spekblokjes toe. Bak mee tot de ui glazig wordt.
Voeg de gaargekookte spaghetti aan de spek, ui en knoflook toe en voeg de truffelolie en chilivlokken naar wens toe. Schep even goed om.
Snijd de biefstuk in reepjes en schep deze luchtig door de spaghetti.
Schep de truffelspaghetti met de biefstuk in diepe borden en serveer met Parmezaanse kaas.