Dit recept is ingestuurd door Wilmie Willemse. Dit lichte lentestoofje is ideaal voor op de Paastafel bij een brunch, diner of buffet.
Ingrediënten voor het maken van een heerlijk lente stoofpotje
- 700 gram kippendij vlees zonder bot (of 8 kippendijen)
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 8 halve abrikozen (boerenmeisjes). Eventueel 4 extra voor de garnering
- 100 ml brandewijn (nat van de boerenmeisjes)
- 4 eetlepels Pedro Ximenéz Edik
- 200 ml kippenbouillon (van 1 tablet)
- 2 el abrikozenjam
- 1 kaneelstokje
- Verse munt
- Peper en zout
- Olijfolie en roomboter
Bereidingswijze
Verhit olijfolie in een braadpan en voeg er een klont roomboter aan toe. Bak hierin het in stukjes gesneden kippendij vlees rondom bruin en bestrooi het met peper en zout.
Voeg de fijngehakte knoflook en halve uienringen toe en fruit deze mee aan.
Doe er dan de halve abrikozen (boerenmeisjes), jam, kaneelstokje en Edik bij en schep alles goed door elkaar.
Voeg de brandewijn en de bouillon toe en breng het geheel aan de kook.
Laat het even goed pruttelen en zet het vuur dan lager. Laat dit geheel ongeveer 45 minuten zachtjes pruttelen zodat het vlees zacht wordt en de saus indikt. Indien nodig kun je de saus nog een beetje binden met een maïzenapapje of allesbinder.
Voor een frisse touch kun je vlak voor het serveren een handvol fijngesneden muntblaadjes door het stoofje scheppen.