Dit recept heb ik ontvangen van Carla Cookery. Carla werkt graag met de Edik en probeert regelmatig de nieuwe smaken voor Edik uit. Hierbij een heerlijk recept met de asperge-Edik.
Ingrediënten voor het maken van heerlijke asperges.
(4 personen)
- 20 asperges AA
- 1 dl gevogeltefond
- 1/2 dl asperge-Edik
- 2 dl kookroom
- 1 eetlepel acaciahoning
- peper en zout
Voor de garnering:
- enkele takjes waterkers
Bereidingswijze
Snijd de harde onderkanten van de asperges af. Schil de asperges. Stoom of kook ze beetgaar in circa 10 minuten. Laat de asperges uitlekken.
Kook voor de saus de fond, asperge-Edik, kookroom in tot 1/3 van de oorspronkelijke hoeveelheid. Breng op smaak met honing, peper en zout.
Schenk de saus over de lauw warme asperges en garneer met waterkers.