• Slide1

Dit recept is ingestuurd door Wilmie Willemse. Paddenstoelen en gehakt is een combinatie waar je alle kanten mee op kunt.
Toch wilde ik wel eens een keer iets anders maken dan een quiche ovenschotel of een gewone gehaktbal. Toen ik op de radio een nummer van "Meatloaf"voorbij hoorde komen kreeg ik dus het idee van een gehaktbrood.

104   Gehaktbrood meatloaf met paddenstoelen


Vergezelt door een lekker licht slastamppotje is het een heerlijke avondmaal. Heb je over dan is het ook koud erg lekker op de boterham. Ook op een buffet zal dit gerecht niet misstaan. Het voordeel is dat je dikke of dunne plakken kunt snijden. Ik had voor deze hoeveelheid 2 kleine bakblikken gebruikt omdat dit beter gaart dan 1 groot bakblik.

Ingrediënten voor het maken van een heerlijk gehaktbrood

8 Personen

  • 1 kilo rundergehakt
  • 500 gram verse paddenstoelen
  • Handvol gedroogde paddenstoelen
  • 2 rode uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 flinke prei
  • 2 paddenstoelen bouillontabletten
  • Tijm, salie
  • Het vocht waarin de gedroogde paddenstoelen geweekt zijn
  • 1 eetlepel pittige mosterd
  • 2 eieren
  • 3 sneden volkorenbrood
  • Peper en zout
  • Olijfolie om de vorm mee in te vetten

 

Bereidingswijze

Week de gedroogde paddenstoelen in heet water. Het vocht niet weggooien als deze geweekt zijn. Verkruimel de 3 sneden brood. Snij de paddenstoelen fijn en de prei in dunne ringetjes.
Verhit olie in een pan en fruit hierin de knoflook en de uien glazig. Voeg de paddenstoelen, salie en tijm toe. Laat dit mengsel eventjes stoven en voeg dan de prei, het vocht van de geweekte paddenstoelen en de paddenstoelen bouillontabletten toe.
Stoof het geheel nog ongeveer 5 minuutjes en laat het dan afkoelen. Meng ondertussen het gehakt met het broodkruim, de eieren, mosterd en peper en zout naar smaak.
Meng dit goed door elkaar en doe er het paddenstoelenmengsel doorheen. Vul de met olijfolie ingevette bakblikken en verdeel de massa erin. Duw het mengsel goed aan zodat het een vast geheel wordt. Bak dit ongeveer een uur in de oven op 180-200 graden.
Giet, voordat je het gehaktbrood eruit haalt, het overtollige vocht eraf. Zet een bord op zijn kop op de bakvorm en draai het geheel snel om. Laat het eventjes een beetje afkoelen (opstijven) voordat je het in plakken snijd dan voorkom je dat het brood uit elkaar valt.

 

knop download dit recept

Vraag, tip of suggestie?

  1. Laat het ons weten! Vul onderstaande formulier in!
  2. (*)
    Ongeldige invoer
  3. (*)
    Ongeldige invoer
  4. (*)
    Ongeldige invoer
  5. Spamcontrole
    Ongeldige invoer

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Volg ons ook op Social Media:

facebook  twitter  pinterest instagram

Contactgegevens

icon-location 

Moorveld 15
5757 PN Liessel

icon-phone

06 - 3038 2494
0493 - 343158

icon-mail

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

KvK: 60584653
BTW: NL 001888404B98
Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp