Dit recept is ingestuurd door Wilmie Willemse.
Een heerlijk licht stamppotje dat geweldig lekker is bij vis. Natuurlijk laat het zich bij veel meer combineren dan alleen vis. Zeker wanneer je meerdere gangen eet tijdens een dinertje of gewoon als je de zware (winter)kost eventjes beu bent. Een stamppotje dat dus het hele jaar door lekker is.
Ingrediënten voor een heerlijk stamppotjes van rucola en zongedroogde tomaatjes
4 Personen
- 1 kg kruimige aardappelen
- 100 gram rucola
- 1 sjalot
- ½ potje zongedroogde tomaatjes
- 200 gramcrème fraîche
- 1 flinke eetlepel tomatenzoet naar keuze
- Zwarte peper en zeezout
Bereidingswijze
Schil de aardappelen en kook ze in 20 minuten gaar. Giet ze af en voeg de gesnipperde sjalot, fijngesneden tomaatjes, crème fraîche, peper en zout en de tomatenzoet toe.
Stamp dit alles goed door elkaar en schep er daarna de rucola doorheen.
Dit stamppotje is heerlijk bij vis maar ook prima geschikt voor bij wild zoals fazant, wild zwijn of hertenbief.