Kip is altijd lekker en bij iedere gelegenheid. Vandaag een recept ontvangen van Deon. Hij heeft de kip klaar gemaakt in een sauspan met Balsamicoazijn.
Ingrediënten voor een heerlijke kip
- 1,5 kg kippenbouten zonder vel. Elk bout in 3 delen verdeeld
- 4 teentjes knoflook, fijn
- 2 rode pepers, fijn
- 2 theelepels suiker
- 125 ml Terra Creta Balsamico
- 100 ml ketjap manis (ABC)
- 50 ml ketjap asin
Garnering
- Geraspte citroenschil
- Lente-ui ringetjes
Bereidingswijze
Doe de kippendelen in een braadpan en voeg water, knoflook, rode peper, suiker, azijn en de 2 soorten ketjap toe.
Breng aan de kook en kook 30 min. zachtjes zonder deksel op de pan.
Verhoog vuur en kook vocht in tot een iets verdikte saus (niet stroperig).
Doe de kip op een serveerschaal en garneer met lente-uitjes en geraspte citroenschil.
Dit smaakt heerlijk bij Bami Goreng