• Slide1

Worteltjes blijven lekker! Alleen soms is het leuk om deze is anders als anders op te dienen.
Hierbij een lekker mosterd roomsausje.

66 - Worteltjes in mosterd-roomsaus

Ingrediënten voor een heerlijke mosterd-roomsaus

  • 1 bos worteltjes
  • 1/2 groentebouillontablet of bouillonpoeder
  • 100 ml slagroom
  • 1 eetlepel Sinaasappelmosterd
  • 1 klein sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • Flinke eetlepel (room)boter
  • Vers gemalen peper, zout
  • Vers gehakte peterselie (niet noodzakelijk)

 

Bereidingswijze

 

Maak de worteltjes schoon. Snij ze in schuine plakjes. Pel en snipper het sjalotje en de knoflook.
Kook de worteltjes beetgaar in de groentebouillon. Laat de worteltjes uitlekken in een vergiet.

Verhit de boter in de pan. Bak hierin de fijn gesneden sjalot en knoflook glazig.
Doe de room erbij. Breng aan de kook. Laat wat inkoken tot de room dikker wordt.

Roer nu de mosterd er door. Maak de saus op smaak met peper en eventueel wat zout.
Doe de worteltjes in een schaal, giet er de roomsaus overheen en garneer eventueel met verse peterselie.

 

knop print dit recept

Vraag, tip of suggestie?

  1. Laat het ons weten! Vul onderstaande formulier in!
  2. (*)
    Ongeldige invoer
  3. (*)
    Ongeldige invoer
  4. (*)
    Ongeldige invoer
  5. Spamcontrole
    Ongeldige invoer

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Volg ons ook op Social Media:

facebook  twitter  pinterest instagram

Contactgegevens

icon-location 

Moorveld 15
5757 PN Liessel

icon-phone

06 - 3038 2494
0493 - 343158

icon-mail

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

KvK: 60584653
BTW: NL 001888404B98
Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp