Dit recept is ingestuurd door Petra Wiggers.
Het originele recept van dit lekkere rijstpannetje stond in het blad Kochen & Genieszen. Ik heb er toch mijn eigen draai aangegeven door enkele ingrediënten te veranderen.
Heel benieuwd wat jullie hiervan vinden!
Ingrediënten voor een heerlijke Aziatische gekruide rijst met gehakt
(4 personen)
• 250 gram basmati-rijst
• 2 kippenbouillontabletten
• 1 eetlepel zonnebloemolie
• 3 wortelen
• 1 prei
• 250 gram champignons
• Stukje gemberwortel (plm. 2 cm.)
• 2 teentjes knoflook
• 1 blikje bamboescheuten in reepjes (314ml)
• 400 gram rundergehakt
• Zout
• Peper
• 1 afgestreken eetlepel kerriepoeder
• 2 eetlepels Pedro Ximenez (sherry)-Edik
• 4 eetlepels pittig zoete chilisaus
• 5 eetlepels sojasaus
Bereidingswijze
Kook de rijst gaar in water met de kippenbouillontabletten volgens de bereidingswijze op het pak.
Wortelen schillen, wassen en in smalle reepjes snijden. Prei schoonmaken, wassen en in reepjes snijden. Champignons schoonmaken en in plakjes snijden. Gemberwortel schoonmaken en in reepjes snijden. Bamboescheuten laten uitlekken en eventueel kleiner snijden.
Knoflook pellen en snipperen.
Verhit de olie in de wok en bak het gehakt rul. Het gehakt mag gekruid worden met peper, zout en kerriepoeder. De gemberwortel en knoflook toevoegen en circa 2 minuten laten meebakken.
Champignons, wortelreepjes en preireepjes toevoegen en het geheel circa 3 minuten al roerend wokken. Als laatste de bamboescheuten toevoegen.
Op smaak maken met chilisaus, sojasaus en de Pedro Ximenez-Edik