De courgette wordt gewoonlijk gekookt of gebakken gegeten. Maar de groente kan eveneens rauw worden gegeten. Vandaag een recept van een heerlijke courgettesoep.
Ingrediënten voor een heerlijke courgettesoep
- 2 grote courgettes
- 1 groentebouillonblokje
- 400 ml water
- 250 ml melk
- 2 eetlepels Pedro Ximenèz-Edik
- 30 gram hamblokjes
- Verse tijm
Bereidingswijze
Was de courgettes en snijd deze in kleine stukjes. De courgetteblokjes samen met het bouillonblokje en 400 ml water aan de kook brengen. Circa 5 minuten laten doorkoken zodat de courgettes gaar zijn. Vervolgens 250 ml melk en 2 eetlepels Pedro Ximenez-Edik toevoegen en het geheel opwarmen.
Let op !! Niet door laten koken.
Neem de pan van het vuur en pureer met een staafmixer de courgettes fijn. Het geheel nog even opwarmen met de hamblokjes erbij.
Bij het opdienen van de soep in een bord het bord bestrooien met verse tijm.