• Slide1

Er zijn legio mogelijkheden om een lekker soep klaar te maken. Ik heb nu gekozen voor een tomatensoep met verse kruiden en witte wijn. Dit is een keer iets anders dan altijd maar de standaard tomatensoep met een beetje groenten eraan toegevoegd.

15 - Tomatensoep met Basilicum Edik

 

 

Ingrediënten voor een heerlijke tomatensoep met verse kruiden



• 1 kilo (rijpe) vleestomaten
• 1 teen knoflook
• 1 sjalot
• ½ bos peterselie
• ½ bos selderij
• een paar takjes basilicum
• paar takjes dragon
• 2 eetlepels Basilicum-Edik
• Witte wijn
• Eventueel wat groentebouillon.

 

Bereidingswijze

De tomaten fijnsnijden of malen. De sjalot en de teen knoflook fijn snipperen en met een scheut witte wijn in een pan smoren. Daarop de fijngesneden of gemalen tomaten doen en het geheel, met de deksel op de pan, gedurende 20 minuten verder laten smoren. Van de selderij, peterselie en de dragon een bosje maken, dit in de pan hangen en gedurende 20 minuten mee laten trekken. Na 10 minuten ook de basilicum bij elkaar binden en dit ook gedurende 10 minuten mee laten trekken. Daarna de kruiden verwijderen. De tomatensoep passeren door een zeef (goed doordrukken). Het geheel op smaak brengen met een beetje witte peper en een scheut Basilicum-Edik. Eventueel wat zout toevoegen en naar behoefte afmaken met wat groentebouillon.

 

knop-download-dit-recept

Vraag, tip of suggestie?

  1. Laat het ons weten! Vul onderstaande formulier in!
  2. (*)
    Ongeldige invoer
  3. (*)
    Ongeldige invoer
  4. (*)
    Ongeldige invoer
  5. Spamcontrole
    Ongeldige invoer

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Volg ons ook op Social Media:

facebook  twitter  pinterest instagram

Contactgegevens

icon-location 

Moorveld 15
5757 PN Liessel

icon-phone

06 - 3038 2494
0493 - 343158

icon-mail

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

KvK: 60584653
BTW: NL 001888404B98
Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp