Heerlijke tomatensoep, handig te maken en als garnering basilicum olie.
Ingredienten voor het maken van een heerlijke tomatensoep
4 personen
• 2 sjalotten
• 2 tenen knoflook
• 750 g rijpe tomaten
• 2 tl paprikapoeder
• 8 verse basilicumblaadjes
• 750 ml groentebouillon (van tablet)
• Basilicum olie
• Klontje boter
• Peper & Zout
Bereidingswijze
Snipper de sjalotten in superkleine stukjes en de knoflook fijn. Verhit de boter in een soeppan en bak de sjalot en knoflook op laag vuur tot ze er doorzichtig uitzien.
Snijd de tomaten in kwarten. Doe in de pan en bak 5 min. mee. Voeg de paprikapoeder toe. Haal de blaadjes van het basilicum en doe de steeltjes bij de tomaten in de pan.
Voeg de bouillon toe en laat 13 minuten zachtjes koken. Pureer de soep met de staafmixer. Voeg naar smaak peper en zout toe.
Verdeel de tomatensoep in grote kommen en versier met nog een paar basilicumblaadjes en een heel klein scheutje basilicumolie.